11 april 2009

Velikonočni prazniki


Čeprav smo v družini vsi precej ustvarjalni, je velikonočno barvanje pirhov v moji domeni. Tudi sedaj, ko že devet let ne živim več doma, vsako leto na velikonočno soboto obvezno pridem in z mami delava pirhe. In ker imam najraje narvne materialne so tudi pirhi naravni. Kuhani so v čebulinih olupkih, da dajo lepo rjavo barvo, dekoracije na njih pa so narejene iz rastlin (regrat, jagode, vijolice, mačehe in še nekaj nepoznanih).Že dolgo nazaj sem v Unikatu opazila čudovite pirhe iz fimo mase. Takoj sem si jih označila, da to pa enkrat moram naresti. Pa nikoli nisem prišla do tega. Avtorica ideje teh pirhov Klavdija je letos organizirala delavnico njihove izdelave, ki pa se je žal nisem mogla udeležiti. Sem pa kljub temu videla kako nastajajo izpod njenih rok. Večer pred delavnico sva klepetale in ona je vmes z levo roko še pirh delala. No, ko sem se jaz spravila delat ni bilo ravno z levo roko, pa tudi precej več časa mi je vzelo.


Pa še eni velikonočni zajčki. Če so na prejšnji čestitki nastopali bolj v teatru (imam bujno domišlijo), so se na tejle odpravili malo ven. Rastlince-cvetovi, kar koli pač že, so štempiljke iz pene od Papermanie odtisnjene z blazinicami od Whispers in sicer v barvah green leaf, pine green, sugarloaf green, greeen green and savoy green.
Voščilnico pa prijavljam na Creative Card Crew Challange.

7 komentarjev:

Alenka pravi ...

Pridna in prav lepi izdelki. Pirhi so prav lepi, meni nikoli ne ratajo taki.
Lepe praznike tebi in tvoji družini.

Sonja pravi ...

Čebulni jajčki, wauuu. Se še spomnim, ko me je mami vsako leto poslala ven po deteljico in druge travce za okras jajčkov.
Tudi fimo jajček ti je dobro uspel.

Suzy pravi ...

Super jajčki. Ko sem jaz poskusuila barvanje s čebulo, so bili taki ubogi. listke smo videli samo z veliko domišljije. :( Pa ttudi fimo jajček je super uspel, pa čeprav si zanja rabla obe roki :)

Neža pravi ...

Vsi jajčki so super, iz fima pa sploh. A si ti prepričana, da nimaš še kakšnega odtenka zelene kje :o)

Kristina pravi ...

Kako dobra barva iz čebulnih listov, naša je zmeraj nekam bleda in izprana. Fimo pirhi od Klavdije so čudoviti in na tvojem se nič ne vidi, a je narejen z levo, z desno ali z obema. Prima je in barve so popolnoma po mojem okusu.

Paula pravi ...

What a lovely card. Thank's for taking part in the Creative Card Crew Challenge.
Paula xxxx

Klavdija pravi ...

Iiiiii, pa sem ga le našla...tvoj Fimo pirh namreč:P
Super ti je ratal in sm prou vesela, da si se ga lotla...pa prav čudovit je-sploh barve so čist moje.