07 september 2009

Na začetku

Zadnje čase sem precej pospravljala in pod roko mi je prišlo nekaj starih izdelkov iz tehnik s katerimi skoraj ne delam več.
Že v osnovni šoli sem se naučila iz različnih knjig makrameja. Naredila sem ogromno visečih mrež za rože, različne torbice, male in velike, okraske, igračke, celo police za na steno... Na fotografiji je ročna torbica narejena po mojem načrtu.


Tudi z glino sem nekaj pacala. Na spodnjih slikcah sta izparilnik za eterična olja in vazica. Tudi ti dve deli sta moja zamisel. Spominjam se, da ko sem dobila zamisel za izparilnik sem bila izredno ponosna. Takrat še nisem vedela, da izumljam toplo vodo. Namreč prej še nikjer drugje nisem videla na tak način odtisnjenih listov. Danes vem, da ni to nič posebnega, ampak všeč mi je pa še vedno.





Tudi na stramin sem vezla z volno. S splošnimi šivi sem oblikovala različne geometrijske vzorce. Na prvi slikici je zunanja stran etuija za šivalni pribor na spodnji pa torba za mape in zvezke.


4 komentarji:

Hali pravi ...

Uf uf, izparilnik mi je SVETOVEN!No, tudi drugi nič kaj ne zaostajajo za njim!

Suzy pravi ...

Očitni ti je ustvarjalnost položena v zibko. Od vedno si nekaj ustvarjala :)

Sonja pravi ...

Jaaaa, razen gline sem tudi jaz vse to poskušala :)))) Mami ni imela nikoli nič proti, ko je bilo treba it po stramin tja v staro Lj, pa po platno za vezenje in vrvi za makrame.. Ni čudno, da mi nikoli ni bilo dolgčas :))
Tvoj izparilnik je pa super lep. Pa vazica tudi.

Klavdija pravi ...

O kake zakleda si našla!...same lepote...torbica in izparilnik sta meni dbest...tud vzorci na etuiju so mi fuul zanimivi...iz vseh izdelkiv veje tvoja preciznost in natančnost...bravo!