13 september 2009

Ko ima hudič mlade

jih ima pa veliko.
Kot da ni že dost vsega s****a, so mi ukradli še kolo. In to ne katerokoli kolo, ampak kolo za katerega sem kar nekaj časa šparala denar in si ga pred nekaj leti kupila za diplomo. Je višjega cenovnega razreda, praktično nov (zaradi otrok je kolesarjenje trenutno bolj na stranskem tiru), pa še nastavek za otroški sedež ima gor. Vedno sem imela neka kolesa iz druge roke, pa mal predelana, pa čudnih geštelov, pa... in sem si vedno želela, da bi imela kolo, ki bi "kar samo letelo". In se mi je zdelo, da diploma je dober izgovor, da se malo "skeširam".
Danes pa sem se odpravila tečt na stadion. Nisem se mogla čisto dobro odločit, a bi vzela mamino ta staro kolo, a moj "ta nov". Odločila sem se za mojega, saj na maminim bremze skoraj ne primejo, če pa že, pa tako obupno cvilijo, da se me sliši pet ulic naprej, pa itak kolo priklenem na ograjo stadiona in ga imam ves čas pred očmi. In sem šla z mojim. Pridem do stadiona, a so imeli tekmo. Kaj pa zdaj? Grem pa na Golovec tečt. Zoprno mi je bilo zaradi kolesa. In to zelo. Pa saj ne bom dolgo, pa še za drog sem ga priklenila. Vsa ponosna in vesela tečem, ker sem tekla bolje od pričakovanj. Polna zanosa in dobre volje pridem dol in... Totalen šok! Kolesa nikjer! Saj ne morem verjet!

In kot da to ni dovolj, mora iti še avto na servis, kljub temu, da je bil na servisu pred enim mesecem, kjer so mu zamenjali servo volan, alternator in še nekaj malenkosti. Zdaj pa je nekaj z bremzami narobe.

Vem, da je takšen izliv pisanja precej neobičajen zame, ampak saj je tudi vse kar se mi dogaja že skoraj znanstvena fantastika. Bom še v vudu začela verjet.

6 komentarjev:

Sonja pravi ...

O ti sra.... Ravno zato, ke rne zaupam, jaz tudi v službo ne upam s kolesom. Pa je cel BTC pod kamerami, ampak vseeno.. so že videli na kameri tipa, ki se je pripeljal z enim in odpeljal z dvema, ampak ga nihče ni videl v obraz posnetega, pa tudi če bi.. kako pa naj vedo, kdo je????
Pa še avto? Ampak bremze je treba poštimat. Vem, kako zgleda bremzat, pa nič ne prime. Sem prišla domov trda od strahu, avto pa takoj na servis. Saj je samo en senzor šel, ampak luštno pa ni. Upam, da pri tebi ne bo kaj hudega.
Drži se...

Alenka pravi ...

O groza, pa ti lopovi, to je vse za postrelat.Pa kolk tega se zdaj dogaja.Sej kakšne kripe ne poberejo, samo dobra kolesa, potem sem pa slišala, da jih kreteni še v Ljubljanico mečejo, o jih odrabijo.Pa da ni že vsega dosti, še avto. Upam, da se stvari hitro poštimajo. Drži se in misli na kaj lepega, ker zdaj tko več ne moreš nič naredit.

Klavdija pravi ...

Ja, talele satan se ti je pa res na kup nasral. Nič ti nisem fouš...
Je pa tudi lepša stran, cele zajeb..e situacije...zdej ko je že tolk slabo, da je težko še slabše...gre lahko samo na bolje!
Drži se!...zdej prihajajo talepe stvari na vrsto!
PS:...če kaj rabiš, pokliči!

Neža pravi ...

A nismo zadnjič na kofetkanju rekle, da slabše kot je, že ne more bit??? Porkaflek, zdaj pa res mora it na bolje! Držim pesti, da pridejo tudi lepe stvari že danes na vrsto, in da hudič svoj wc premakne kam drugam ;)

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Ojej, se ti pa res dogaja. Kako gre že tisto, ko ima hudič mlade... :) Saj se bo obrnilo na bolje, samo verjeti moraš.

Anonimni pravi ...

Eh dej dej, sej bo!
Za vsakim dežjem posije sonček!
Je blo že za neki dobr...:)