22 avgust 2009

Z dvignjeno glavo naprej



Obljubila sem si da danes ne bo nobenega: ampak…

Torej: danes sem prvič po petih letih spala celo noč in vstala ob devetih. Nisem ravno tip za zajtrke, tako da sem ga danes z največjim veseljem preskočila, ker sem vedela, da bom lahko jedla kasneje, če bom želela. Privoščila sem si le odlično lubenico.

Nato sem se usedla na kolo in se odpeljala v Mesto na prijeten klepet s Petro, ki ima stojnico na Artmarketu na nabrežju Ljubljanice. Dobila sem čudovitega ptička, ki je že dobil častno mesto v sobici. Hvala Petra! Ptiček ne samo da, je izredno lep in domiseln, ima zame tudi velik simbolni pomen. Že s svojo pojavo, ki sem jo opisala v naslovu, pa tudi, ker ga je izdelala Petra, zelo prijetna oseba, umetnica in Otočanka. Prvič sem dobila osebno darilo umetnice, ki je namenjeno samo meni.

Na tržnici sem nato kupila ribe in odvihrala domov. Malo urejanja in pospravljanja in že je bil čas za kosilo. Glede na to, da je Ata vse pojedel in je bil njegov edini komentar: »Kaj si pa dala v krompir?« (blitvo), mi je uspelo kosilo prav dobro naresti. :)

Popoldne pa sem po zelo dolgem času ustvarjala. Končno sem uspela naresti »predalnik « iz škatlic za štance oziroma izsekančke. Ni ravno estetski, je pa funkcionalen. Ima 51 predalov – 24 iz vžigaličnih škatelc, ostale škatlice sem pa sama naredila. Potrebno je še nekaj fines in bo končan.

Sedajle pa vam pišem ob večerji z domačim kruhom, domačim paradižnikom, malo ementalca, avokada in kozarčkom vrhunskega traminca.

Kegarne

4 komentarji:

BojaMoja pravi ...

:)) otroka sta na počitnicah?

Jaz sem imela tudi ta privilegij ta teden :)) pa sem že prvo noč hodila po stanovanju, ker je bilo vse pretiho :)))

Petrine ptičke sem pa že videla v živo in moram priznati, da so nadvse ljubki :)

Nataša pravi ...

Čestitke za uspešen dan! Take dneve rabimo vsi in je prav, da si jih kdaj privoščimo, potem pa z dobrim občutkom, polnimi baterijami in dvignjeno glavo - naprej :)

Alenka pravi ...

Ptiček je prav lep. Res je umetnica tale Petra, pa tudi fejst punca je.Kje je pa predalnik?Pokaži!

Neža pravi ...

Želim ti, da bi vsak dan našla trenutek časa samo zase. Tak trenutek, ki ti napolni baterije, da se lahko naslednji dan spopadeš z izzivi, ki jih prinaša življenje. Verjamem, da si močna oseba in ti bo to vsak dan znova uspelo. Petrin ptiček pa naj ti bo pri tem v pomoč in v opomin, da nisi sama :)

Predalnik pa čimprej sfiniširaj in nam ga pokaži ;)