21 marec 2009

Modri metulj



Dostikrat vidim kakšno čestitko, ki mi je všeč, pa bi rada naredila nekaj podobnega. Pa iščem in spravljam skupaj stvari in seveda ugotovim, da tega vendarle ne bom mogla naresti, ker mi manjka to, pa no, pa tretje, pa ... Ampak ponavadi mi med takim premetavnjem stvari kar naenkra pade v oči kakšna stvar, ki točno vem kako naj bi jo skombinirala, pa še nikjer nisem videla česa podobnega. Tako se je zgodilo tudi pri tej voščilnici. Rjavi krem papir sem imela že velikokrat v roki, ampak šele sedaj me je prešinilo, da bi jo naredila tako kot je.
Saj pravzaprav ni nič posebnega, ampak metulj mi je pa všeč. Najprej sem iz glave narisala obrise na risalni list. Zdelo se mi je, da sem metulja s takimi barvami že videla v kakšni enciklopediji. In sem ga pobarvala s črnim flomastrom. Vmes sem pustila prostor za modro in belo barvo. Sledilo je senčenje z modro blazinico (Royal Blue) od VersaColor po celotni površini (na črni barvi se tako ali tako ni poznalo). Ker se ta blazinica lahko uporablja tudi za embosiranje, sem posula s clear embossing prahom od Personnal Impressions ter zapekla. Nato sem s VersaMark pisalom naredila pike ob robu kril in jih posula z belim embosing prahom. Ponovno sem zapekla. Ker pa je spodaj že bilo embosirano s prozornim embosing prahom je prišlo do zanimivega efekta pri toplenju praha. Na slikici detajla se to lepo vidi. Hkrati pa se je modra barva tako vsrkala v list papirja, da je postala precej zabrisana (v živo zgleda kot da bi bil posut z izredno drobnim puhcem). Na spodnji strani metulja sem na določenih krajih pobarvala s črnim alkoholnim flumastrom, kar se vidi na zgornji strani kot dva odtenka modre.
Podlaga je papir od Papermanie Creative tones Antique Cream.
Voščilnico prijavljam tudi na izziv Cupcake challenges, ki želijo rjavo in modro barvo, ter na izzive My time to craft (tema narava) in Abc challenge (rožice).


11 komentarjev:

Alenka pravi ...

Tole je pa že prav umetniško. Metuljček je fenomenalen.

McCrafty /Klavdija pravi ...

Se strinjam z Alenko...najprej sem mislila, da je metulj iz "svile", nato pa sem prebrala, da si ga narisala ...noro dobro!

Vladka pravi ...

Čudovita je,tako elegantna! Kar ne morem se je nagledat :)

Anja pravi ...

Krasno je tole. Metuljček ustvari super učinek glede na nežen papir.

Kristina pravi ...

Cela čestitka je čudovita, ampak metulj je pa čez vse in še več!! Preden sem prebrala, sem mislila samo to, kje neki si kupila tako dobrega. Wow in še enkrat wow!

Jane (Carroll's Creations) pravi ...

great job

thanks for joining us this week on ABC :)

hugs jane x

Jo pravi ...

Beautiful card, the butterfly looks soooo real! Thanks for joining in with us at MTTC :o) Jo x

Lesley pravi ...

Lovely card, thank you for taking part in the MTTC challenge this week xx

Cardmaking Galore pravi ...

This is sweet - Have to try it myself

Suzy pravi ...

Oh. Jaz pa sem mislila, da je metulj pravi. Res si ga fantastično obdelala. Čestitka je pa itak super.

Anonimni pravi ...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!