12 februar 2009

Pofočkana in dva mačka

Danes pa ne bom ostala samo pri eni objavi. Moram malo nadoknaditi.

Od Dodo sem bila pofočkana za naslednjo simpatično igrico:
Na računalniku se postavite tja, kjer shranjujete slike
* odprite ŠESTO mapo
* in izberite ŠESTO sliko
* objavite sliko na blogu in malce razložite, kaj se je dogajalo takrat
* pofočkajte ŠEST ljudi in jim to sporočite na njihovem blogu
In moja je:

Nuptse, Everest in Lotse v zahajajočem soncu, Nepal, 2002. Je pa na tem mestu žal ravno tale, ki je že bila pomanjšana za pošiljanje po netu, celo preveč pomanjšana.
Sem morala iti prav v knjigo pogledat katerega leta je bila narejena fotografija. Himalajski vršaci so slikani z višinskega tabora na Mera Peaku (6476 m). Čeprav je bilo peklensko mraz se je za tale posnetek splačalo zlesti ven iz spalne vreče in šotora. Sicer pa je Mera Peak tehnično nezahtevna himalajska gora, samo višina naredi svoje in moraš že mal na škrge dihat.
Tudi to je eden mojih svetov. Alpinizem. Ki pa je trenutno, žal, na stranskem tiru. Otroka zahtevata svoje. Ampak, še par let pa upam, da ga bomo skupaj okoli srali.
Pofočkala pa bi:

Sedaj pa dva mačka - maček za swap in maček v žaklju:








Najprej maček za swap, ki ga je dobila Bolha. Križkana muca je prilepljena na platnice, ki skrivajo liste zvezane s špiralo. Muca je izvezena s prejico Runolist. Črni ovojni papir je poštempljan s štempiljko od Creative Expressions in vroče embosiran z belim prahcem Personnal Impressions. Dekoracija papirja mi je vzela kar veliko časa, saj več kot dva odtisa naenkrat nisem mogla naresti. Pa preden »namočiš« štempiljko, odtisneš, posuješ, otreseš, pospraviš prahec, zapečeš... ja je kar trajalo.




Maček v žaklju pa je knjižno kazalo, ki sem ga naredila s pomočjo šablonce Marianne Design – Star Collection. Dobila ga je Lili. Jaz pa sem dobila njenega, ki je prečudovit in ima klekljano čipko štiriperesne deteljice.


1 komentar:

Neža pravi ...

Ta mačkasta mapa je tako čudovita, še posebej, ker sem še vedno zatreskana v vijugice. In črno-bela kombinacija je fenomenalna. Tudi na ta način bom porabila lepenko, ki sem jo nahrčkala na srečanju :)