04 januar 2010

Cvetllični knjižni koledarčki

A nisem nekaj objav prej trdila, da nad serijami pa res nisem navdušena? No, ja pa saj so samo štiri. Žal fotografije niso najboljše, ker so slikane ob enih ponoči. Po stari navadi sem končevala tik pred zdajci, čeprav je ideja za knjigice zorela že od poletja. Želela sem narediti knjigice, ki bi bile nekaj posebnega, a hkrati pa naj ne bi imele preveč »štrlečih« dodatkov. Ti se namreč vse preradi odlepijo, strgajo ali kako drugače poškodujejo. In sem naredila tako naslovnico:

Knjigice so dobile vzgojiteljice od Juša in Gala v vrtcu. V celoti so knjigice v stilu cvetlic. Prva notranja stran je okrašena z njihovimi imeni iz piškotkov (je letos pač piškotkovo novo leto) in cvetkami, ki uhajajo iz cvetlične kuvertice.

Tudi vse nadaljnje strani so okrašene s cvetki. Vsak mesec ima svojo cvetlico. Upam, da si lahko predstavljate koliko štempljanja je bilo (12 mesecev v štirih knjigicah obojestransko poštemljanih = 96 strani). Prvič v življenju, da me je prijel krč v prste na roki. Sicer pa je zasnova knjigice taka, da je na eni strani koledarček, na drugi pa žepek za listke z idejami za darila, opravili…

Ko sem imela vse že narejeno, samo še z BIA sem jih morala dati skupaj,pa… Postavila sem prvo rundo notranjih listov in stisnila luknjač, v tistem pa se mi listi premaknejo in nisem takoj opazila. Vse je šlo narobe. Ko potegnem liste ven, sem se lahko samo še sesedla in se zjokala. Toliko dela, materiala… ! Ko sem se pomirila, sem nato kljub temu knjigice skončala in jih zavila, tudi uničeno. Adrijani sem pa obljubila, da ji po novem letu, ko bom imela čas, naredim novo.

Ker nimam boljše podrobnejše fotografije naslovnice, naj postopek opišem ob enem izmed prototipov, ki je nastal ko sem še izumljala postopek.

Najprej sem z VersaMark blazinico odtisnila metulja in ga zapekla z Enhanced Perl Red embosing prahom . Nato sem ga prekrila z masko in odtisnila sredinski medaljonček (na temle prototipu nisem naredila maske tudi za metuljčkove tipalke in se kar nekako izgubijo, na ostalih sem nato delala masko tudi za tipalke). Medaljonček je narejen z Firecraker embosing prahom. Sledilo je suho embosiranje s šablonco rožica/srček od Marianne design. In za konec sem »pobarvala« še z VersaMark penom vmesni prostor med medaljončkom in okvirjem iz suhega embosinga, ter ga posula s Firecraker embosing prahom. In tukaj pride zanimiv efekt. Versamark pisalo ni tako lepljivo kot blazinica Versamark, zato se prime gor le najdrobnejši embosing prahec večji delci pa odpadejo.

10 komentarjev:

Tanja pravi ...

Uau, tale naslovnica pa je huda sto na uro. Si pa kar precej dela vložila v tole!

Super ti je uspelo!!!

Alenka pravi ...

Hudo, kako je pa meni to všeč.Ti pa res imaš ideje.Ampak kolk enega dela je to!!!!!

Sonja pravi ...

Čudovito darilo. Upam,d a ga znajo cenit. Hvala za razlago, kako si naredila naslovnico. Se strinjam s tabo, tisti štrleči delčki so čisto nepraktični, če hočeš knjigico nosit v torbici. Če jo imaš pa doma oz. nekje odloženo, je pa čisto druga pesem :)
Se vidi, da si v izdelek res vložila veliko dela.

McCrafty /Klavdija pravi ...

Res si se zelo potrudila in naredila krasna darilca.

BojaMoja pravi ...

Kaj je tale metuljček šablonica?

Huda darilca :)

Tanc pravi ...

Hvala!

Metuljček je štempiljka od Inkandinkado.

Ja, Sonja se strinjam, da če je knjigica doma ni panike za štrleče delce. Sploh pri tvojih knjigicah, ker imaš izreden občutek za kombinacije in so prave paše za oči. :))))

Hali pravi ...

Ogromno truda je vloženo in krasni izdelki so nastali. Super!

Sonja pravi ...

Hehe, Tanc, hvala :) Ampak verjemi, tudi jaz se po vseh tvojih izdelkih pošteno pasem, ker so čudoviti, drugačni .. in jaz takih ne znam delat :)

Špela pravi ...

Ful lušne knjigice so nastale :)

Nataša pravi ...

Super knjigice!
Res dobra ideja, mogoče si jo drugo leto sposodim ;)