03 junij 2009

Swap plačkov malčkov



Na Otoku zakladov je Mravljica organizirala swap čestitk s plački malčki (kvadratki velikosti približno 2,5 cm (= 1 inch oziroma palec)). Pogoj je bil, da ima čestitka vsaj enega palčka malčka. Na začetku nisem imela nobene ideje, ampak sem si rekla, da če se lahko prijavljam na tuje izzive, se moram pa tudi na domačega. In nastala je tale voščilnica. Oval je izrezan s štanco od Woodvarea, odštancana sta tudi palček malček in polovica rožice na zgornjem robu.
Rožice so narejene s štempiljko in Watermarkom, nekaj pa jih je dodanih še z Watermark pisalom na roko. Reliefne črte so narejene s pomočjo fiskarsove teksturne plošče. Napis na kvadratku pa je relefno okrašen s prahom Sparkle n' sprinkle. O angleških napisih se je razpisala že Tulpika in se strinjam z njo, da bi morali biti napisi v Slovenščini. Vendar pa določenih stvari ne moremo naresti brez štempiljke. Če želim npr. reliefno okrasit s prahci moram uporabiti Watermark oziroma ustrezno drugo blazinico. Z raznimi pisali kot je npr. Watermarkpen nikoli ne dobiš tako tanke črte kot pri štempiljki. Štempiljke pa so na žalost večinoma z angleškimi besedami.
No, če že pišem pa naj dodam še malo razmišljanj. Glede štempiljk namreč. Ko sem nekoliko bolj intenzivno začela delati voščilnice (seveda sem velik del virusa dobila na otočku, prej je bilo v ospredju druge vrste ustvarjanje), sem kakopak naletela tudi na štempiljke. Čisto na začetku sem imela nekoliko odklonilno mnenje o njih. Zdele so se mi namreč goljufanje. To namreč ni tvoje delo, kaj ti je pa težko pobarvati odtis. To smo ja delali že v vrtcu. Sam moraš narisati motiv, da je tisto pravo. Pa ni čisto res. Kot npr. ko se jaz spravim delat torto ali pa mami (poklicna kuharica) in imava popolnoma enake sestavine (6 jajc, moka, sladkor...) pa pride čisto druga stvar iz pečice ven pri njej kot pa pri meni. In tudi pri štempiljkah je tako. Kaj vse delajo punce z njimi!! Res užitek za oči. In zopet se nekaterih stvari ne da naresti brez štempiljke, ki ima lahko zelo tanko črto in je zapečena s prahcem za relefno krašenje. Npr. Michelle ima tipične take voščilnice, ki se jo lahko naredi le s štempiljko.
Uf, sem se razpisala, da sem čisto pozabila opisati še notranji del voščilnice. No tukaj pa sem uporabila štempiljko rožice iz čiste potuhe, ker ni nič posebnega in bi jo lahko tudi narisala, samo ni bilo časa (imela sem pa trden namen narisati). Štempiljka je od Papermanie. Dodan je še netek in zelen organza trak za pomoč pri izvleku notranjega dela voščilnice.
P.S. Moja zbirka štempiljk je tekom časa že kar precej narastla. :))

3 komentarji:

Neža pravi ...

Lepo si se razpisala. Mislim, da nobena od nas, pa če se še tako upira, ne more uiti štampiljkam. Jih je enostavno za cel ocean in ni vrag, da ti jih ne bi bilo nekaj všeč. Počasi vse tonemo v to :)

Tvoja swap voščilnica je res čisto ''tvoja'' Na njej je ravno prav dodatkov. In ta fora z izrezom in vstavljenim listkom z motivom mi je zelo všeč. Jo prav gotovo kdaj uporabim.

Hm, moramo s tamalima čimprej prit na vaš trampolin, da bom lahko malo po tvoji zbirki pofirbcala ;)

Suzy pravi ...

Enkratna ideja in čisto posebna voščilnica je nastala.

Rastlinica pravi ...

Čestitkica je čudovita!