05 marec 2009

Sončna knjigica




Danes je en čuden dan. Že za "dobro jutro" je Juš zlil po tleh liter bio jabolčnega soka, potem sem oba telefona pozabila doma (in ravno danes jih nujno potrebujem), pa dež me je zmočil, pa samo 4 ure sem spala (srečanje se približuje in je treba še kaj naresti, kar pa lahko le ponoči), pa...
No, naj vsaj tukaj sije sonček. Ker pa so tudi možgani malo na off, samo hiter opis postopka: Sonček je križkan s prejico Unitas in obrobljen z eno nitjo prejice Ljubica. Na naslovnici je krog izrezan s Shapecuterjem in šablono Circle. Vijugice so embosirane in pikane z delom šablone Marianne Design, ter šivane z zlatim metalic sukancem Madeira.
Prva notranja platnica je embosirana s kotnim vzorčkom iz polovične šablone srček/rožica, na zadnji notranji platnici pa je dodan še embosiran medaljon zopet iz serije Marianne Design. Na zadnji strani je embosiran vzorček iz šablone od Morn Sun. Luknje sem izsekala s pomočjo Fiskarsovega eyelet setterja. Knjigico skupaj povezujeta dva obročka (book binding rings).
Le na prvi fotografiji je sestavljena knjigica, drugi dve fotografiji sta narejeni tik pred luknjanjem in sestavljanjem.

7 komentarjev:

Anja pravi ...

Tale knjigica je preprosto čudovita. Kakšna naslovnica...Vau ;)

Kristina pravi ...

Izjemno domiselna in ubrana kombinacija raznih tehnik - pr takih knjigcah dol padem. A so book ringi kupljeni na netu ali se mogoče dobijo kje pri nas? Pa še najlepša hvala za prijazne komentarje. Me jezi, da nagajajo komentarji, pa nič kaj ne znam pomagat.

Neža pravi ...

Ojej, koliko dela si imela s to knjigico. Pa koliko detajlov je gor. Res občudovanja vredno. Mi je všeč, da si ob vsej poplavi štampiljk uporabila križkan motiv :)

McCrafty /Klavdija pravi ...

ja, res je čudovita...dopade se mi, da si kombinirala različne tehnike

Tanc pravi ...

Hvala!
Križkanje je pa še vedno moja velika ljubezen :). Čeprav sem opazila, da imam tudi že kar veliko zbirko štempiljk (pa nobene punčke ni med njimi :P)
Obročke sem kupila preko ebaya (20 obročkov 19mm je bilo s poštnino vred 6,53 funta). Mislim pa da sem zadnjič videla, da jih je ena punca kupila v Memoriesu v Celju.

Jana pravi ...

Čudovita knjigica! Sonček je takoooooo zelo simaptičen!


ja, bookringe imajo tudi v Memoriesu.

Moni pravi ...

zelo lepa knjigica! Lp, moni